RK Łęczyce - pomoc nie tylko od święta

2016-01-11

Rok Miłosierdzia i czas Bożego Narodzenia zachęca nas do bezinteresownej  pomocy. W łęczyckiej RK  na Pomorzu  kierowanej przez Marię „Magdę” Stenka taka pomoc to codzienność.

Błogosławionych Świąt

2015-12-22

Nadziei promieniującej Miłosierdziem od betlejemskiego żłóbka i radości serca z dawania świadectwa solidarnej pomocy - na błogosławiony czas Bożego Narodzenia i cały Rok Święty 2016.

Spotkania kolpingowskich seniorów

2015-12-16

Miniony weekend był dla kolpingowskich seniorów bardzo aktywny. W czwartek i piątek odbyła się senioriada organizowana przez RK "Klub Celtycki". A w piątkowe popołudnie 11.12 rozpoczął się Kolpingowski Kongres Seniorów, który potrwał aż do niedzieli.

Zaproszenie na Międzynarodową Wędrówkę Pokoju do Pragi

2015-12-09

Kolping w Pradze podjął się organizacji 49. Międzynarodowej Wędrówki Pokoju, która odbędzie się w dniach 4-7 sierpnia 2016 roku.

Przed 150 laty umarł nasz Patron - bł. ks. Adolph Kolping.

2015-12-02

W dniu 4 grudnia 1865 roku zmarł  w domu Związku Czeladników w Kolonii ks. Adolph Kolping - niestrudzony duszpasterz, „ Ojciec” i przyjaciel mlodzieży, wrażliwy obrońca odrzuconych, prekursor nauki społecznej Koscioła i Patron naszego Dzieła - ogłoszony błogosławionym przez św. Jana Pawła II w 1991 r.

Podaruj Ugandzie wiaderko prądu!

2015-11-12

Wiesz, że słońce w Ugandzie zachodzi ok. 18:00? Od tej godziny wszyscy używają lamp naftowych. Źródłem oświetlenia domów jest też palenisko w izbie. Niestety spaliny powodują choroby oraz pożary.

Kolejna wizyta partnerska w Essen

2015-11-10

W dniach 15-18 października 2015 r. sześcioro członków Zarządu Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce wzięło udział w spotkaniu z Zarządem Diecezjalnym i Rodzinami Kolpinga z diecezji Essen.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »