Seminarium: Polsko-niemieckie prespektywy tożsamości europejskiej

2013-10-23

W dniach 6 - 11 grudnia 2013 r. w Weimarze/Niemcy odbędzie się Seminarium "Polsko - niemieckie perspektywy tożsamości europejskiej". Do udziału zapraszamy młodych ludzi z Polski i Niemiec w wieku 18 - 30 lat.

Druga stacja PELPLIŃSKIEGO SZLAKU KOLPINGA

2013-10-17

Trwa pierwsza peregrynacja Relikwii bł. ks. A. Kolpinga, która rozpoczęła się od diecezji pelplińskiej, gdzie działa 9 Rodzin Kolpinga zrzeszonych w Związku Centralnym. Relikwie wraz z obrazem ks. Kolpinga oraz Najświętszej Rodziny i Różańcem pobłogosławionym przez papieża Jana Pawła II przebywały w parafii św. Jakuba Apostoła w Niewieścinie, gdzie prężnie działa  Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga.

Bł. A. Kolping wyruszył w Polskę

2013-10-17

W sobotę 21 września 2013 roku w Koronowie w diecezji pelplińskiej rozpoczęliśmy Peregrynację Relikwii Błogosławionego Księdza Adolpha Kolpinga z obrazem Najświętszej Rodziny i Różańcem. Delegaci pelplińskich Rodzin Kolpinga ze swymi księżmi prezesami spotkali się, by omówić szczegóły pierwszego jej etapu PELPLIŃSKIEGO SZLAKU KOLPINGA - od Koronowa do Łeby.

Listy kardynałów Dziwisza i Meisnera na peregrynację relikwii bł. A. Kolpinga

2013-10-12

Peregrynacja relikwii naszego Patrona bł. Adolpha Kolpinga w parafiach Rodzin Kolpinga w Polsce wpisuje się w główny nurt działalności ewangelizacyjnej Kościoła. Potwierdzają to jego dwaj znaczący Arcypasterze  - ks. kard. St. Dziwisz z Krakowa - wspierający nasze krajowe Dzieło Kolpinga oraz ks. kard. Joachim Meisner z Kolonii - protektor Międzynarodowego Dzieła Kolpinga.

Konsument-Obywatel-Sieć - nowatorski projekt bocheńskiego Kolpinga

2013-09-23

Stowarzyszenie „Rodzina Kolpinga w Bochni” w partnerstwie ze Starostwem Powiatowym w Bochni oraz Związkiem Centralnym Dzieła Kolpinga w Polsce realizuje projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej  p.n. „Konsument-Obywatel-Sieć”

Pielgrzymka Rodzin na Kalwarię Zebrzydowską

2013-09-12

Doroczna pielgrzymka Rodzin na Kalwarię Zebrzydowską od wielu lat gromadzi dziesiątki, a nawet setki tysięcy pątników. Przybywają całe rodziny od dziadków po wnuki- cel jeden przybyć do i pobyć z Panią Kalwaryjską, pobyć razem z tysiącami innych by wspólnie dziękować, prosić i umacniać się nawzajem.

I ORMIS Kolpinga w Heluszu

2013-09-10

W dniach 20-27 VIII b.r. odbył się w Heluszu nad Sanem pierwszy Obóz Rekolekcyjny Młodych i Seniorów Kolpinga ORMIS. Był on prowadzony przez Wiceprezesa - ks. Stanisława Dyndała wraz z  ks. Prezesem krajowym Józefem Jakubcem.

« 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 »