Koncert na kanonizację Jana Pawła II

2014-04-22

Włączając się w nurt przygotowań do uroczystości kanonizacji Błogosławionego Jana Pawła II Rodzina Kolpinga w Luborzycy wieloletni Partner działań artystycznych Theatrum Mundi przygotowała 2 spektakle poświęcone osobie Świętego Papieża.

Partnerskie spotkanie RK-Wesoła i Kolpingsfamilie Davensberg

2014-04-18

W dniach 28 – 30 marca na zaproszenie Towarzystwa Śpiewaczego i Kolpingsfamilie z Davensberg udaliśmy z przyjacielską wizytą do naszych przyjaciół w Niemczech. Partnerstwo nasze podpisane przed sześcioma laty dało nam wiele sposobności do wzajemnych życzliwych spotkań, takim też było ostatnie nasze spotkanie.

Wesołego Alleluja

2014-04-16

…Niech Tajemnica Świąt Wielkanocnych  pozwoli spojrzeć w głąb naszych sumień, by wyprowadzić je ku światłu Zmartwychwstania…  (JPII)

Partycypacja publiczna w teorii i praktyce

2014-03-28

25 marca 2014 r. o godzinie 11.00 w budynku Urzędu Gminy Dębno rozpoczęło się pierwsze ze szkoleń dla przedstawicieli administracji publicznej (pracowników/pracownic urzędu) w ramach projektu „U nas, w gminie konsultujemy! Partycypacja obywatelska poprzez konsultacje społeczne” realizowanego przez dwie instytucje tj. Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce oraz Gminę Dębno.

Spotkanie młodzieżowe w Lipsku

2014-04-08

W dniach 17 - 30 sierpnia 2014 organizacja Eine Welt e.V. z Lipska zaprasza przedstawicieli Młodego Kolpinga do udziału w  międzynarodowym spotkaniu młodzieży. Spotkanie dotyczące globalizacji, edukacji międzykulturowej i migracji odbędzie się w Lipsku. Uczestniczyć w nim będzie młodzież z Polski, Niemiec, Rosji i Ukrainy. Serdecznie zapraszamy!

Warsztaty Grundtvig w Krakowie

2014-04-03

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce we współpracy z partnerami z Europy przyłączając się do cennej inicjatywy wsparcia integracji międzypokoleniowej oraz wspierania solidarności, współpracy i zrozumienia między pokoleniami  organizuje w ramach projektu „Podnoszenie kwalifikacji trenerów w zakresie edukacji międzypokoleniowej” warsztaty z zakresu fundraisingu na inicjatywy międzypokoleniowe.

Raport z badań

2014-04-02

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce we współpracy z krakowską firmą 313 Consulting oraz przy wsparciu Interdyscyplinarnego Centrum Badań i Rozwoju Organizacji przy ZPS w Instytucie Psychologii Uniwersytetu Jagiellońskiego, przeprowadził w ostatnich dniach marca br. badanie ankietowe małopolskich organizacji pozarządowych.

« 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 »