Szkolenie „ Mechanizmy i narzędzia demokracji lokalnej” w Jarosławiu

2014-12-01

W dniach 13 – 14.11.2014 zorganizowano w Klubie Seniora warsztaty pn. „Mechanizmy i narzędzia demokracji lokalnej”, które prowadziła trenerka z Krakowa, p. Magdalena Szczudło.

Kolejny etap projektu Małopolska Sieć NGO

2014-11-25

W urokliwych wnętrzach „Domu Ludowego” w Bukowinie Tatrzańskiej odbyliśmy ostatnie spotkanie informacyjne na temat Małopolskiej Sieci NGO. Byliśmy też w pięciu innych miejscowościach naszego regionu - w Nowym Sączu, Oświęcimiu, Makowie Podhalańskim, Krakowie i Bochni.

Rodzina Kolpinga w Makowie Podhalańskim -dwadzieścia lat minęło

2014-11-25

Taki wiek osiągnęła makowska Rodzina Kolpinga. Postanowiliśmy to uczcić uroczystą mszą oraz spotkaniem z członkami i zaproszonymi gośćmi.

Przedłużona rekrutacja do Małopolskiej Sieci NGO!

2014-11-18

Zapraszamy organizacje pozarządowe z terenu województwa małopolskiego do udziału w Małopolskiej Sieci NGO - pozostało kilka wolnych miejsc! Na zgłoszenia czekamy do 24 listopada.

Zaproszenie na Rekolekcje Adwentowe i Studium Apostolstwa Świeckich

2014-11-18

Serdecznie zapraszamy Członków Rodzin Kolpinga do udziału w Rekolekcjach Adwentowych (12-14 grudnia 2014) oraz Studium Apostolstwa Świeckich.

Niebawem konsultujemy statuty sołectw

2014-11-11

Od 20 listopada do 7 grudnia będą trwały konsultacje społeczne projektu statutów sołectw. W czasie zebrań wiejskich eksperci szczegółowo omówią propozycje i wyjaśnią wszelkie Państwa wątpliwości. Zachęcamy do udziału w procesie konsultacji, gdyż przyjęte statuty będą obowiązywały przez kilka lat. Od mieszkańców każdego z sołectw zależy, w jaki sposób rozwinie się dialog obywatelski z samorządem.

Konsultacje w powiecie bocheńskim rozpoczęte

2014-10-31

Starostwo Powiatowe w Bochni we współpracy ze Związkiem Centralnym Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do konsultowania najważniejszego dokumentu Programu współpracy Powiatu Bocheńskiego z organizacjami pozarządowymi oraz innymi podmiotami prowadzącymi działalność pożytku publicznego realizującego wizję rozwoju Powiatu Bocheńskiego przy wsparciu i dobrej współpracy z sektorem podmiotów prowadzących działalność pożytku publicznego  dążąc do wzmacniania rozwoju społeczeństwa obywatelskiego.

« 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »